Om mig

Den här bloggen har jag haft sedan 2017, när jag bara ville skriva om feminism. Idag jobbar jag som konsult, är färdig genusvetare och aktiv inom en rad olika engagemang. Det är en helt annan position än när jag började blogga. Och jag har inte heller samma tid att skriva inlägg. Vill man komma in kontakt med mig idag så mejla till: regina@spicybrain.org!

Det här är min gamla presentationstext:

”Feminism på djupet” är en ambition, jag vill alltid gå till roten av frågor och se vad som ligger bakom. Under fliken ”Blogg” kan man läsa mina analyser.

Förtrycket av kvinnor är mänsklighetens stora tragedi, det stympar oss som människor. Det visste jag redan som tonåring när vuxna män satte sin manlighet framför min mänsklighet, men utan ord att kunna förstå det till fullo. Sedan 19 års ålder har jag läst teorier, nu vid 25 inser jag att det här samhället inte är byggt för förändring.

Eller?

Eftersom jag har asperger skulle det vara naturligt för mig att jobba med saker ensam, brukar få förslaget att gå in på IT, bibliotekarie eller något annat liknande yrke. Men jag vet hur mycket man kan lära sig av andra och av att samarbeta med andra, så därför gör jag det trots att jag egentligen helt saknar fallenhet för det. Under fliken ”Projekt” beskriver jag mer om det jag engagerar mig i.

Framtiden är väldigt osäker för oss 20-nånting, och inte bara på grund av klimatet utan även hur politiken kommer se ut, ekonomin och arbetsmarknaden. För mig med autism skulle jag förmodligen ha tur om jag kunde börja på daglig verksamhet tills jag blev utbränd och kunde gå över till sjukersättning. Men jag tycker det är förvånande hur svårt samhället har att ta tillvara på människor som är icke-neurotyper. När samhället nu förändras i okänd riktning vill jag vara med och se till att fler får plats i det.

Just nu studerar jag genusvetenskap på Stockholms universitet och skriver en kandidatuppsats. Det är en diskursanalys av Jämställdhetsmyndighetens styrdokument. Att plugga med autism har gjort att jag gått från att vilja bli akademiker till att veta att det inte går. Men jag hade inte kommit dit jag är idag om jag bara gjort saker jag kan.

Jag heter Regina Zaitzova och feminism är mitt största intresse.

6 reaktioner till “Om mig”

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s