Projekt

Här kommer en kort uppräkning av sånt jag engagerat mig i. Och som jag skulle vilja fortsätta med och utveckla, om jag får möjlighet.

Add Gender

Hösten 2020 praktiserade jag på Sveriges största nätverk för jämställdhetskonsulter, Add Gender. Efter det bestämde jag mig för att jag ville jobba med dem, och går nu deras utbildning för att bli Normingenjör. Spännande!

Intellectual Hoe Edition

Ett projekt startat tillsammans med content creator Lena Bjärskog. Det började som en youtubekanal, men efter Corona har vi gått över till Instagram-lives. Vi är just nu mest aktiva på vår Instagram-sida. Men titta även på vår Youtubekanal! Där kommer vi fortsätta göra videos.

Kvinnofronten

Sedan 2019 har jag varit medlem i den feministiska organisationen Kvinnofronten. I december 2019 kom jag med i deras nyhetsbrevsredaktion, så nu är jag med och skriver Kvinnofrontens nyhetsbrev. Det känns som ett riktigt privilegium att vara med på ett hörn bland kvinnor som verkligen kan feminism! Lär mig massor.

Sedan 2020 är jag även med i en till, mer politisk undergrupp inom Kvinnofronten.

Samtal för framtidens politik

Det här är ett projekt där människor kan komma samman och diskutera politik. Eftersom världen förändras behöver politiken förändras, men hur? Jag följer deras diskussioner om Nya principer för politik, samtalen om ideologi och driver också instagramsidan @framtidenspolitik, men Instagram som forum är inte optimalt för diskussion, det är för individualistiskt. Just nu använder vi Facebook för att utveckla en ny ideologi och organisera oss politiskt. Jag har också gjort deras hemsida, www.ideologi.nu.

Antologi

2018 började jag skriva på ett kapitel i en radikalfeministisk antologi, och bland feminister jag kontaktade ville flera vara med och skriva. Just nu är jag inne på mitt andra kapitel. Just nu är vi inne i en paradigm där betydelsen av kön ändras, är flytande och diskuteras, och det kommer analyseras i boken i flera olika kapitel.

Vänsterpartiet

Jag är aktiv inom Vänsterpartiet, även om jag försöker att fortsätta vara öppen för andra politiska inriktningar. Det är ett engagemang jag vill utveckla eftersom politik har så otroligt mycket makt, och ändå är det få som går in i det, och jag undrar varför. Jag är med i styrelsen som suppleant.

Artiklar

Då och då skriver jag artiklar, ibland för att jag blir tillfrågad, ibland för att jag själv ser någon säga något jag tycker behöver sägas offentligt. Jag skriver alltså inte endast själv. Länkar till artiklar jag varit med och publicerats i här.

Kvinnorörelsen fanns långt innan #metoo

Unga kvinnliga entreprenörer är patriarkatets älsklingar

”Att förlöjliga Paolo Roberto räcker inte”

”Gör pressen på flickor att de vill byta kön?”

”Om självidentifierat kön blir lag är kvinnor inte skyddade”

”Systemkollaps beror på dålig konstruktion, inte flyktingar”